Guanyadors a la rua de Gràcia!!

12863433535_e0da2b0c13_b

Tal i com diria el gran filòsof, en dues paraules: IM-PRESSIONANT. Així és pot qualificar la jornada de dissabte, 1 de març de 2014. Impressionant i històrica. Malgrat estiguem en ple i cru hivern i envoltats de sensació de crisi. Malgrat que alguns diuen que veuen brots verds. Dissabte a la tarda, més que brots verds, un tsunami blau va recórrer els carrers de la vil·la de Gràcia. Més de 100 barrupatufets. No és fruit de la casualitat. L’inici, una idea esbojarrada. Una idea de gran risc. Però, el progrés i la història humana estan plenes d’idees arriscades. Plenes de lluites per somnis i il·lusions. Plenes de gent que creu que no hi ha fites impossibles. Plenes de gent que lluita malgrat les adversitats. Plenes de gent amb ganes de sumar. Plenes de gent que veu oportunitats i no dificultats. La base de tot, moltes i moltes hores, i moltes més hores, molt esforç, de mares i famílies a les quals no els podrem agrair ni retornar mai el seu esforç i dedicació. Hores de docents i no docents, i sobretot, sobretot, la il·lusió dels alumnes.
La jornada de l’1 de març va ser una clara demostració que els problemes no existeixen. Com diu la gran dita: “Els problemes no existeixen. Si tenen solució, no són problemes i si no en tenen tampoc ho són”. Dificultats, entrebancs, situacions complicades i fins i tot crítiques, n’hi va haver un munt. En cap moment ningú va pensar en problemes. Tothom intentava aportar solucions i aquí rau l’èxit col·lectiu. Perquè la rua de Gràcia va ser un èxit col·lectiu. Un èxit d’una llarguíssima jornada que per alguns començava a les 12 del migdia amb els preparatius, per altres, a partir de les tres quan Bruniquer es va començar a omplir de criatures blaves. No es pot descriure l’emoció i les ganes de passar-s’ho bé de camí cap els jardinets de Gràcia, lloc d’inici de la rua. Les magnífiques sensacions que es viuen en les jornades del teatre de 4t d’ESO o en el festival de fi de curs que són bàsicament de consum intern es van exportar al barri. El tsunami blau no va parar de ballar i animar la rua durant tot el recorregut. A la plaça de la Vil·la, passades les nou de la nit, els barrupatufets, satisfets però cansats, van tenir el seu últim esclat d’alegria quan el jurat, des del balcó de l’ajuntament, va anunciar que havien guanyat el premi a la Comparsa Juvenil del carnestoltes 2014. Moltes felicitats a tots/es. I un agraïment molt especial als pares, mares, docents i no docents membres de la comissió de carnestoltes.

Es poden fer moltes entrades a blogs pedagògics, es pot escriure molt i molt de pedagogia. La de la rua de carnestoltes de Gràcia va ser una classe pràctica magistral de l’esperit Patufet.