1 origami 1 euro

1origami-1euro-nou-patufet

El Nou Patufet ens unim un any més a la campanya solidària “1 origami, 1 euro” per tal que la Fundació Mútua General de Catalunya doni a la La Marató de TV3 (dedicada al càncer) 1 euro per cada origami recollit.
A tots aquests reptes de la recerca i a la sensibilització i divulgació social es destinaran els fons que recapti l’edició 2018 de La Marató de TV3

Aquest 2018 convidem a l’alumnat de primària i les seves famílies a tornar a formar part d’aquesta iniciativa solidària i per això us proposem fer grues de paper tots plegats. Pròximament anunciarem les activitats que farem al voltant d’aquesta acció solidària.

Per descomptat que també hi podeu col·laborar portant les vostres grues fetes a casa, que recollirem a l’escola fins el 5 de desembre.

Per ajudar-vos en la preparació de les grues de paper, us adjuntem el vídeo on podeu seguir els passos per fer una grúa fàcilment

El Nou Patufet ens sumem a la campanya “1 origami 1 euro” perquè:
- L’origami és un art mil·lenari d’interès cultural mundial.
- Els nens i nenes s’impregnen dels valors positius de la història de les mil grues.
- Fent papiroflèxia s’aprenen conceptes espacials i es practica l’atenció i la paciència.
- L’origami és una activitat molt familiar, que predisposa a la col·laboració entre els participants de la tasca i els agrupa al voltant de la mateixa taula. Uneix mentre es fa, i s’aprèn mentre es juga.

I a més a més perquè:
L’ensenyament artístic forma part del projecte educatiu. L’origami té associades innumerables competències educatives:
- Ajuda al desenvolupament de les destreses oculars, manuals i de motricitat.
- Inicia en el treball en tres dimensions i reforça l’habilitat espacial.
- Estimula la formació integral i harmònica de qui el practica, desenvolupant habilitats com la paciència, l’atenció, la concentració, la disciplina, la capacitat d’observació i la creativitat.
- Els més petits aprenen a conèixer el paper com a matèria primera, les seves propietats, a distingir-lo i valorar-lo.
- Sense cap eina externa, només amb les pròpies mans i fent uns plecs, s’adonaran de tot el que són capaços de crear.
- La geometria i simetria que genera la papiroflèxia són objecte d’estudi degut a les seves múltiples aplicacions en àrees com les matemàtiques, l’enginyeria o l’arquitectura, sense deixar de banda el valor com a eina d’ensenyament artístic i estètic.
- Per a fer un origami només es necessita un tros de paper. La seva acurada manipulació, però, obre un món d’inf inites possibilitats i d’enginyosos resultats.