Parelles lingüístiques

bafarades
Voluntariat per la llengüa

Si parles català habitualment i disposes d’una estona per conversar amb una persona que el vol practicar, fes-te voluntari i, si el que necessites és practicar-lo, fes-te aprenent!

Què és el VXL?

Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa.

El programa va néixer l’any 2003 i ja hi han passat més de 110.000 parelles. És un programa reconegut per la Unió Europea i adoptat a l’Aran, Perpinyà, Andorra, el País Valencià, les Illes Balears i, també, a Bolzano (Itàlia), Flandes (Bèlgica).

Tant si vols participar al programa com a voluntari o vols fer-ho com a aprenent, tant si tries la modalitat presencial com la virtual, has de ser major d’edat, disposar d’un mínim d’una hora a la setmana i ganes de conversar.
Posa’t en contacte amb secretaria del Nou Patufet (c/Bruniquer, 25. Telèfon 93 707 49 67) i inscriu-t’hi.

Al Nou Patufet hi haurà parelles lingüístiques entre les famílies que formeu part de l’escola o bé amb alguna persona voluntaria de fora de l’escola.