Nou Patufet, centre educatiu referent en Educació en Drets

unicef-educa-EED-centre-referent-2018-2020-nou-patufet

UNICEF Comitè Catalunya reconeix a Nou Patufet com a centre educatiu referent en Educació en Drets

Madrid/Barcelona 31 d’octubre de 2018.

L’Escola Nou Patufet, de Barcelona, l’Escola Teresa Altet, de Rubí, i l’Escola dels Encants de Barcelona són els tres nous centres educatius referents en Educació en Drets d’infància i Ciutadania Global reconeguts el 2018 per UNICEF. Amb aquests ja són 4 els centres amb aquest reconeixement a Catalunya, i 71 els que hi ha a tot Espanya.

Aquests reconeixements s’emmarquen dins de la col·laboració d’UNICEF Comitè Catalunya amb la Conselleria d’Educació per impulsar l’educació en drets d’infància, tal i com marca la Convenció sobre els Drets de l’Infant.

“En el seu paper per garantir els drets dels infants, els centres educatius tenen responsabilitats concretes, com ara donar a conèixer a l’alumnat els seus drets i orientar l’acció educativa de manera que protegeixi, defensi i impulsi aquests drets”, destaca la directora de Sensibilització i Polítiques d’Infància d’UNICEF Comitè Espanyol, Maite Pacheco.

La iniciativa té com a finalitat impulsar i reconèixer l’esforç d’aquests centres educatius per dur a terme projectes de ciutadania global a llarg termini i incentivar-los en la millora permanent i la innovació en l’Educació en Drets.

“Per a UNICEF, que desenvolupa programes d’educació en drets i ciutadania en diversos països del món, el treball educatiu dins d’un enfocament de drets és clau. Afavoreix que en els centres educatius s’impulsin estratègies de protecció participatives i que els alumnes prenguin consciencia dels seus propis drets i responsabilitats” explica Quima Oliver, coordinadora d’UNICEF Comitè Catalunya.

Aquesta iniciativa fa possible que tota la comunitat educativa estigui implicada en accions que permetin els estudiants desenvolupar-se com a ciutadans conscients i responsables, capaços de contribuir a la seva pròpia millora, a la de la seva comunitat i per extensió, a la de la societat.

La proposta no seria possible sense la implicació de tota la comunitat educativa en la promoció i la defensa dels drets de l’infant. Aquells centres reconeguts com a Centres Referents han decidit, a més, fer un pas endavant i convertir-se en models d’implementació que puguin inspirar altres centres.

Nota de premsa UNICEF CATALUNYA