Dia Mundial Drets de l’Infant 2018

Celebració del Dia Mundial dels Drets de l’Infant

20 de novembre, una jornada per promoure el benestar de la infància, establert en les lleis internacionals com la Declaració Universal dels Drets de l’Infants, que les Nacions Unides van aprovar l’any 1959.

Al Nou Patufet celebrem el dia amb aquestes activitats

  • Jornada de “vacunació” contra la violència a la plaça Joanic de 10 a 13.00 h, participant en l’activitat proposada per UNICEF “La vacuna del bon tracte”.

  • Exposició del treball sobre els violento-virus realitzat pels alumnes d’Infantil i Primària i lectura en veu alta del manifest contra la violència fet per l’alumnat d’ESO, de 16 a 17.00 h. Com a escola referent en Drets de la Infància i Ciutadania Global, creiem oportú realitzar un acte de celebració a l’escola.

Què és “La vacuna del bon tracte”?

La violència, com els virus, només produeix víctimes: tots en sortim perdent, quan esclata. A més a més, igual com passa amb les epidèmies, val més prevenir que curar. “La vacuna del bon tracte” és una mobilització escolar en què l’alumnat elaborarem entre tots una vacuna de pau i bon tracte amb la qual intentarem protegir tot el nostre entorn el 20 de novembre, Dia de la Infància. Atenció, que aquesta és una vacuna molt especial: és una vacuna que no es pren, sinó que es pensa.

Durant l’activitat, l’alumnat explica a les persones assistents a la plaça Joanic i voltants la feina realitzada, quins són els nostres violentovirus i quina fórmula de pau hem dissenyat per fer-lo desaparèixer. és el moment, doncs, de “vacunar” possant-hi una tireta i es convidarà a veure l’exposició de virus i vacunes que hi haurà a la plaça.

Compartim les imatges amb el hashtag #endviolence

vacuna-de-la-pau-la-no-violencia-i-el-bon-tracte-nou-patufet