Proposta de contes per a infants de 3 a 5 anys

recull-llibres-infants-3-a-5-anys-nou-patufet-slide

Proposta de contes per a Educació Infantil

Us falten títols de contes per compartir amb els infants? En aquest document (que podeu descarregar) trobeu algunes propostes de contes adreçats a infants de 3 a 5 anys.
(Vanessa Roma, coordinadora d’Educació Infantil de Nou Patufet)

Meu!  (Jeremo Keane i Susana de dios)
La guineu i el cavall estaven avorrits fins que va aparèixer una pilota, qui se la va quedar? Compartir no sempre és fàcil.

Meu  (Jeremo Keane i Susana de dios)

Mira, mira … (Édouard Manceau)
Llibre que ens permet descobrir el que ens envolta des d’una finestra ben especial.

El llibre dels números de les ceres  ( Jeffers Olivers i Daywalt Drew)
LLibre per aprendre els nombres d’una manera divertida

Colores (Hervé Tullet)
Un punt gris dóna el senyal de partida a un munt de jocs de colors. Què passa si es prem aquest punt? I si donem suport a la mà sobre un munt de punts de colors? O si barregem el vermell i el blau? I si el llibre de s’agita, s’inclina, es tanca i s’obre? Màgia!

Vull una mare robot  (Davide Canton Cali)
Una mare de debò no sempre té temps per a tu. En canvi, un mare robot fa tot el que vols. I sobretot, mai no et renya i si no, l’apaguem amb el telecomandament!
Però una mare robot : sap fer carícies i fa tan bona olor com una mare de debò?

Vull una mare robot  (Davide Canton Cali)

Petita a la jungla (Marta Altés)
És difícil ser la més petita d’una gran colla, i més encara a la inmensa jungla … però com més petita ets, més grans són els teves aventures i més emocionants els reptes.

Un llibre (Hervé Tullet)
Un cercle groc marca l’inici del conte i a partir de picar, rascar, moure,sacsejar… màgia!

El monstre de colors i Els monstre de colors va a l’Escola (Anna Llenas)
Les aventures del Monstre de Colors ens permeten anar sent conscient de les nostres emocions i gestionar situacions noves!

El monstre de colors (Anna Llenas)

La nena i els llibres (Olivers Jeffers i Sam Winston)

Cada plana (fins i tot les guardes) és una sorpresa farcida d’històries, contes i cançons, on el lector pot gaudir de la lectura des de diferents perspectives: il·lustracions, text manuscrit i/o composició tipogràfica. Cap element sobra ni manca; tant la forma com el contingut fan que aquest sigui un llibre rodó.

La Nena dels Llibres mostra el món de la imaginació a un infant que apareix més content i somrient a cada plana. Al lector li passarà el mateix, sigui infant o adult!
La nena i els llibres (Olivers Jeffers i  Sam Winston)

Nimbus: Un núvol d’emocions (Noemí Fernández Selva)
En Nimbus és un núvol que està molt bé i tranquil al cel blau, però un dia el vent i bufa fort per apartar-lo. El núvol no es vol moure i mentre lluita per fer-ho experimenta diferents emocions.

Tinc un volcà ( Míriam Tirado i Joan Turu)
L’Alba no ho sabia, però a dins hi té un volcà, més o menys entre el melic i les costelles. De vegades, el volcà s’encén i explota. Llavors el foc ho crema tot i l’Alba pateix i s’espanta, tot alhora. Però una nit una fada menuda li explica a cau d’orella què pot fer quan s’enrabia, i aquell truc li farà descobrir sensacions inesperades.

Ja n’hi ha prou de petons (Ninie i Manuela Monari)
Mare aquest vespre no vull petons! Prou! Estic cansat de sentir-me sempre aixafat, asfixiat, empentat, petonejat! Em mullen tota la cara! Són coses de petits! No els vull, no els vull! PROOOOU!

La reina dels petons ( Kristien Aertssen)
Una princesa que vol saber on trobar a la Reina dels petons. La seva mare està molt ocupada però li dona el seu avió per anar en la seva recerca. La princesa recorre paisatges en els quals podem aturar-nos i descobrir a la reina de la nit, del jardí, dels pastissos … però descobrirem també a la Reina dels petons?

La reina dels petons (Kristien Aertssen)

Amb bogeria ( Émile Jadoul)
T’estimo … i tu? Així comença la història entre un gat i un peix. Història on veurem que l’amor no té límits.

T’estimo (quasi sempre) (Anna Llenas)
En Lolo i la Rita són molt diferents. Acceptar les diferències sovint no és fàcil… Però qui els va dir que ho seria?
Un conte per a nens i grans que convida a la comprensió d’allò que ens fa diferents, mostrant el màgic efecte dels pols oposats.

Tu m’agrades (Noelia Terrer i Laura Miyashiro)
Tu m’agrades és una celebració de l’amistat, un llibre fresc, divertit, enginyós i tendre.

La meva amiga la foscor (Ella Burfoot)
Un dia la Maria està jugant a la seva habitació tranquil·lament, quan tot d’una la foscor entra per la finestra!
La Maria però, no s’espanta pas, sinó que continua jugant com si no passés res i quan la foscor ja ha omplert l’habitació… sorpresa! Sabeu que fa la Maria? Doncs, agafa la foscor pel braç i es posen a ballar! Sí, sí, us heu quedat amb la boca ben oberta oi? Així també es va quedar la foscor! – Una nena valenta, que no té por i em fa ballar…
A partir d’aquell dia, cada nit, la foscor i la Maria ballen juntes i quan estan cansades prenent una tassa de xocolata i una mica de pastís de maduixa i llavors arriba el moment de dir: BONA NIT!!!”

La meva amiga la foscor (Ella Burfoot)

Experta en Unicorns (Morag Hood i Ella Okstad)
L’Olívia Babot és una experta en unicorns i un personatge entranyable. Aquesta és una història molt divertida sobre un unicorn que s’amaga de la vista d’una nena que ignora la seva presència. Per a fanàtics dels unicorns i de la màgia!

Experta en Unicorns (Morag Hood i Ella Okstad)

El punt (Peter Reynolds)
La classe d’art s’ha acabat, però la Vashti continua enganxada a la cadira Davant del paper en blanc. La seva professora l’anima a dibuixar quelcom, però la Vashti no volia dibuixar ja que creu que ella no és una artista. A partir d’aquí comença l’aventura dels punts.. important, no existeix el no puc!

El punt (Peter Reynolds)