Educació Infantil

educacio-infaltil-2000x600 (1)

Durant l’etapa d’Infantil s’afavoreix l’adquisició d’hàbits, rutines que permetin una major autonomia i seguretat i facilitem eines basades en l’aprendre a aprendre, que inclouen també l’educació en valors i la gestió de les emocions.

El dia a Infantil começa amb l’entrada relaxada on els infants, acompanyats per aquelles famílies que es puguin quedar, poden gaudir d’una estona de les diferents propostes preparades a l’aula.
El dia segueix amb l’activitat del com estem, on mesurem l’estat emocional dels petits, i continuem amb el moment dels hàbits i rutines tan necessari per afavorir la seva autonomia.
La jornada combina activitats que requereixen una mica més d’atenció amb altres propostes més lliures i permeten en tot moment la manipulació, experimentació i un aprenentatge vivencial a través dels racons de joc i treball, els ambients de lliure circulació i els tallers.

L’educació emocional és present a l’escola ja des de P3 perquè constitueix un dels pilars fonamentals de la nostra escola Km 0. Hi és des del primer moment: del primer hola fins a l’últim instant aprenem a gestionar les nostres emocions dia a dia de manera tàcita. També dediquem moments explícits de reflexió sobre l’alegria, tristesa, por, ràbia… a partir de contes i altres activitats que ens permeten compartir i aprendre els uns dels altres.

Tenir una escola d’una sola línia ens permet conèixer tot l’alumnat i donar-los allò que necessiten. No són només els infants els qui s’hi han d’adaptar, sinó que també som els i les mestres qui ho hem de fer i en tot moment tenir present el que cada infant necessita.

El dia a dia a l’Escola està ple de moments únics i irrepetibles, són instants que fan que tot el que vivim ens faci créixer i avançar. Es combinen activitats de diferents tipus, unes més lliures, les altres una mica més dirigides, però totes elles permeten atendre i respectar els diferents ritmes i necessitats. Us agradaria saber-ne una mica més? Doncs som-hi! Segueix aquest enllaç: Un dia a I3

També et pot interessar …
- Ninus
- Mindfulness
- Programa SI
- Fundació Tr@ms
- Segell Smart
- Escola de Rock
- Amor, estima i passió pel territori
- Activitats intercentres de la Fundació Tr@ms: per ex. Guess the animal

 

Nou espai d’Infantil per al curs 2021-2022

Nou Patufet. Nou espai d'infantil, c. Encarnació, 58