Educació Primària

educacio-primaria-2000x600 (1)

Al llarg de l’etapa de primària busquem un treball on l’observació, la comprensió i experimentació del món que envolta als nostres alumnes estigui present i recau en la nostra tasca la de proporcionar els instruments i eines per avançar i ajudar-los per començar a ser persones crítiques, obertes, amb capacitat de decisió, autonomia i seguretat en tot allò que fan.  Per aquest motiu, des de l’inici de Nou Patufet, vam decidir implantar els ambients de lliure circulacióel treball per racons i els tallers on es realitza part del contingut curricular.

Cercant també la continuïtat, a l’etapa de primària es realitza l’aprenentatge basat en projectes (ABP) fins a 4t d’ESO, de durada variable, escollits per cada grup-classe on partim dels interessos i motivacions dels infants i joves convertint-los així en protagonistes del seu propi aprenentatge.
Altres activitats i projectes del centre

Altres activitats i projectes del centre (El detall de cada projecte i activitat el trobeu en aquest enllaç)
- Amor, estima i passió pel territori
- Escola de Rock
-Amics del Passeig de Sant Joan
- Fruita a les Escoles
- Barcelona, Escoles +sostenibles i saludables
- Programes de l’Agència de Salut Pública AOM “BON DIA, SOMRIU”, “CREIXEM SANS” I “CREIXEM MÉS SANS”
- Projectes intercentres de la Fundació Tr@ms: Vídeoreceptes, videoconferències i Storytelling, en anglès, i Contesnet, entre altres
- eTwinning
- Innovamat
- Convivències escolars

- Pregó dels infants
- Certamen de lectura en veu alta
- Padrins de lectura
Congrés de ciència a les escoles
Les Escoles Canten
- Contes Cantats
Cantània
- Dansa Ara
Jocs de les escoles cooperatives
Guarnim projecte


També et pot interessar …
- Mindfulness
- Pla d’impuls a la lectura

FAQS
- Quin és l’horari de primària
L’horari és de 9.00 a 13.00 h i de 15.00 a 17.00 h, de dilluns a divendres

- Qui és l’ús d’ordinador a l’aula?
Cada aula disposa de Chromebooks i tauletes. Tot l’alumnat disposa del seu correu electrònic corporatiu de l’escola a partir de 3r  i d’un entorn Classroom de treball virtual.
A partir de 6è, cada infant té el seu ordinador, treballem amb un model BYOD (bring your own device) i demanem al nostre alumnat que porti un dispositiu digital per al treball. Aquells que vulgueu, podeu adquirir un ordinador portàtil a través de l’escola i obtenir així un millor preu. En aquest enllaç disposeu d’informació per poder fer la compra o portar qualsevol ordinador portàtil, que funcioni, amb les mateixes característiques i que en puguin fer ús en exclusivitat.

- Com podem veure què es fa a l’aula?
Podeu visitar el blog de cada generació on podeu seguir el dia a dia i les activitats de cada classe. També ho podeu seguir a través de les xarxes socials: Twitter, Instagram, Facebook, YouTube i Flickr.

- Feu servir llibres de text?
Tant a primària com a ESO no utilitzem llibres de text. Tampoc hi ha despesa de material durant el curs perquè ja està inclòs en el rebut d’inici de curs.

- Feu servir bata o xandall de l’escola?
No portem bata ni xandall de l’escola, per tant és una despesa menys per a les famílies.

- Hi ha servei d’acollida?
Sí. Al matí, de 8 a 9.00 h sense cap cost.

- Hi ha extraescolars?
Si. Les extraescolars estan gestionades per la mateixa escola. Podeu saber-ne més en el següent enllaç.

- I Casal d’estiu?
Si. El casal d’estiu Nou Patufet té lloc a l’escola els mesos de juny, juliol i setembre. Podeu saber-ne més en el següent enllaç.

- De quines instal·lacions disposeu?
Tenim menjador, aula polivalent per a diferents activitats, laboratori, taller de d’educació visual i plàstica, aula de música, hort, aules dotades d’equips multimèdia. Totes les aules disposen de projector i/o pissarra digital.
Les sessions d’esport es fan a les instal·lacions d’Eurofitness Perill i natació al Club Natació Catalunya.

- Què es fa a l’espai de migdia?
Els migdies educatius són a càrrec de Teatre Viu.cat, una associació sense ànim de lucre que treballa per desenvolupar el projecte educatiu al migdia amb l’objectiu de formar part del creixement personal de totes les persones implicades. Aposta per un projecte quelcom més significatiu que la mera vigilància de l’alumnat que es queda a dinar. Es per això que Teatre Viu.Cat desplega tot un escenari on la creació de valor amb els alumnes és la seva raó de ser.