1 origami 1 euro

1origami-1euro-nou-patufet

Nou Patufet ens unim un any més a la campanya solidària “1 origami, 1 euro” per tal que la Fundació Mútua General de Catalunya doni a l’edició 2021 de La Marató de TV3, dedicada a la Salut mental, 1 euro per cada origami recollit. “Perquè cada pas endavant, encara que sembli petit, és una gran victòria”

Aquest 2021 convidem a l’alumnat de primària a tornar a formar part d’aquesta iniciativa solidària i per això  proposem fer grues a les aules fins al 10 de desembre.

Per descomptat que també hi podeu col·laborar portant les vostres grues fetes a casa, que recollirem a l’escola fins el 10 de desembre.

Per ajudar-vos en la preparació de les grues de paper, us adjuntem el vídeo on podeu seguir els passos per fer una grúa fàcilment

El Nou Patufet ens sumem a la campanya “1 origami 1 euro” perquè:
- L’origami és un art mil·lenari d’interès cultural mundial.
- Els nens i nenes s’impregnen dels valors positius de la història de les mil grues.
- Fent papiroflèxia s’aprenen conceptes espacials i es practica l’atenció i la paciència.
- L’origami és una activitat molt familiar, que predisposa a la col·laboració entre els participants de la tasca i els agrupa al voltant de la mateixa taula. Uneix mentre es fa, i s’aprèn mentre es juga.

I a més a més perquè:
L’ensenyament artístic forma part del projecte educatiu. L’origami té associades innumerables competències educatives:
- Ajuda al desenvolupament de les destreses oculars, manuals i de motricitat.
- Inicia en el treball en tres dimensions i reforça l’habilitat espacial.
- Estimula la formació integral i harmònica de qui el practica, desenvolupant habilitats com la paciència, l’atenció, la concentració, la disciplina, la capacitat d’observació i la creativitat.
- Els més petits aprenen a conèixer el paper com a matèria primera, les seves propietats, a distingir-lo i valorar-lo.
- Sense cap eina externa, només amb les pròpies mans i fent uns plecs, s’adonaran de tot el que són capaços de crear.
- La geometria i simetria que genera la papiroflèxia són objecte d’estudi degut a les seves múltiples aplicacions en àrees com les matemàtiques, l’enginyeria o l’arquitectura, sense deixar de banda el valor com a eina d’ensenyament artístic i estètic.
- Per a fer un origami només es necessita un tros de paper. La seva acurada manipulació, però, obre un món d’inf inites possibilitats i d’enginyosos resultats.

A data 13/12/21 hem recollit 537 grues de paper fetes per l’alumnat de 3r, 4t, 5è i 6è de primària. Moltes gràcies a totes les participants!

1 origami 1 euro. Campanya 2021