Unim esforços, obrim fronteres

La setmana del 10 al 16 de desembre és la Setmana de les accions educatives pels Drets a Migrar i el Nou Patufet en hi hem adherit i participem fent aquestes activitats

12/12/2016 – Dia de visibilització: penjada de pancartes a l’escola amb el lema #volemacollir

14/12/2016 – Dia del mar: els alumnes de primària, vestits de blau, fem un mosaic al pati de l’escola simulant el mar Mediterrani on també hi haurà una gran pancarta amb el lema #volemacollir.

16/12/2016 – Dia de l’homenatge: un minut de silenci. Com a tancament dels actes fem un minut de silenci (de reflexió) en homenatge i record a les persones que buscant una vida millor han perdut la vida i per totes les víctimes de la guerra, les condicions d’empobriment i de vulneració de drets. Llegim el poema ‘Podries’ de Joana Raspall i el manifest de la Setmana educativa.

Les dates de la Setmana s’han fet coincidir amb el Dia dels Drets Humans (10 de desembre) i el Dia de les Persones Migrants (18 de desembre), dates on els centres i espais educatius ja venim fent accions de manera habitual.

Fa massa temps que estem patint una crisi humanitària a nivell mundial. Milions de persones marxen dels seus països fugint de la guerra, de la fam o la vulneració dels drets humans i quan arriben els tanquem les portes. Per això, un grup d’entitats del món educatiu i associatiu ens hem unit a la xarxa ‘Unim esforços, obrim fronteres‘ per  col·laborar i difondre tot el que està passant per crear més consciència entre infants i joves i, de retruc, a tota la societat.

banner_obrimfronteres-noupatufet