Un dia a I3

un-dia-a-i3-2000x600 (1)

El dia a dia a l’Escola està ple de moments únics i irrepetibles, són instants que fan que tot el que vivim ens faci créixer i avançar. Es combinen activitats de diferents tipus, unes més lliures, les altres una mica més dirigides, però totes elles permeten atendre i respectar els diferents ritmes i necessitats. Us agradaria saber-ne una mica més? Doncs som-hi!

La jornada a l’Escola s’inicia amb el que anomenem  lentrada relaxada, que ens permet gaudir d’una estoneta (de 9.00 a 9.30 h aprox.) de la companyia de qui ens porta a l’Escola. A l’aula en aquest moment hi tenim diferents propostes de joc i podem anar passant per totes elles, ja sigui sols o bé amb els adults.

El dia segueix amb amb la rotllana del bon dia que comença amb una pràctica d’atenció plena a la respiració i continua amb el moment del bon dia, el com estem i els càrrecs que afavoreixen les rutines, tant necessàries en aquestes primeres edats, . Les emocions són un eix molt important i no podríem començar el dia sense saber la temperatura emocional del grup.

Després d’aquest moment d’hàbits i rutines arriba el moment d’esmorzar. Es tracta d’un petit esmorzar que ens doni energia per seguir encarant el matí. Recomanem que siguin esmorzars saludables i apostem per la fruita, lactis o petits entrepans. Després de l’esmorzar, la necessària estona d’esbarjo, on el joc lliure al pati o a l’aula ens permet observar com es relacionen entre ells i elles.

Al llarg de la setmana tenim sessions de música, psicomotricitat i anglès on a partir del joc, la manipulació, l’experimentació i el moviment descobrim una nova llengua, aprenem noves cançons, danses i ens movem afavorint l’activitat vivencial. No ens podem oblidar pas de l’activitat a la piscina,al Club Natació Catalunya, on amb els monitors dels club gaudim de l’activitat aquàtica que considerem molt important per afavorir el desenvolupament psicomotor dels infants
Molt important també dins la rutina dels infants d’infantil tenim: els ambients de lliure circulació on els infants circulen lliurement pels diferents espais preparats cercant allò que més els interessa i connecta amb les seves necessitats, i els racons on a partir d’uns grups i propostes els infants van realitzant les activitats proposades.

*Davant la situació excepcional d’aquest curs, els grups infantil no poden compartir aquests instants interetapa, però sí que tenen dins el seu horari les seves franges d’ambients, per tal de no perdre aquest espai de lliure circulació i ple d’aprenentatges.

Fomentar l’esperit crític, la creativitat, el diàleg, el compromís, l’escola activa… són entre d’altres objectius de l’aprenentatge basat en projectes. Des de l’escola aquesta metodologia és present en el grup d’infantil.
Escollir un tema, descobrir què en sabem i que en volem saber, formular reptes, compartir aprenentatges i sobretot gaudir aprenent és el que cerquem amb l’aprenentatge basat en projectes.

 

Abans d’arribar a la tarda tenim el moment del migdia, nosaltres l’anomenem  Migdia educatiu, ja que considerem aquest espai i estona com un moment que també forma part de la jornada escolar i per tant el vincle entre les monitores i l’Escola és molt important. Els menús són equilibrats i ecològics a càrrec de Càtering Cantàbrico. S’ofereixen tallers i jocs i també l’estona de migdiada per aquells infants que encara ho necessitin.

Igual que al matí, a la tarda abans d’iniciar qualsevol activitat realitzem una pràctica d’atenció plena i compartim com ha anat el moment del dinar i explicarem què passarà seguidament.

Abans de marxar tenim el moment de berenar, que igual que l’esmorzar, vetllem per tal que sigui saludable i per aquest motiu s’ha apostat per incloure la fruita a diari en aquest àpat.

El moment de la sortida igual que el d’entrada es converteix en una sortida relaxada, de manera que la porta s’obre a les 16.45 h per tal que es vagi entrant a recollir als infants i es pugui passar una estona junts abans de marxar cap a casa.

Tot el que fem a l’escola té un objectiu molt important: la felicitat dels nostres infants, aconseguir que vinguin contents, relaxats, amb il·lusió és el que ens permetrà créixer i avançar.

Segueix l’enllaç si vols saber més sobre el l’adaptació.