Projecte 1r ESO – Llums. Càmera. Acció!

sota candau slide web Llums. Càmera. Acció! Ha estat el nom del nostre primer projecte del curs 16-17 dels nois i noies de 1r d’ESO del Nou Patufet.

Després de més de tres mesos, el nostre projecte del cinema ha conclòs amb la filmació d’un curtmetratge. Volem compartir aquesta experiència amb l’entorn perquè per nosaltres ha estat molt enriquidora, tant a nivell acadèmic com pel que fa a les relacions que s’han establert en el grup i persones que han participat des de fora (pares i mares, tiets, familiars, etc.).

Durant aquests tres mesos hem estat aprenent moltíssimes coses relacionades amb el món del cinema: els gèneres; les diferents tècniques i plans; la interpretació; la narració cinematogràfica, el guió literari i el guió tècnic; els pressupostos i totes les persones que formen part en la creació d’una pel·lícula; les maquetes (vàrem construir les nostres pròpies aprofitant els conceptes d’escales i magnituds); vàrem assistir a càstings molt peculiars com els de les cèl·lules; hem treballat les bandes sonores i hem creat una de pròpia; i així, amb un llarg etcètera, vàrem arribar al moment tan esperat: la filmació del nostre curtmetratge.

Han estat dies amb molta feina, organitzant els rodatges, vigilant que tots i cadascú que volgués pogués contribuir-hi. Dies que es van estendre als caps de setmana, dissabtes i diumenges treballant en equip, coordinant més de trenta persones, aprenent que un repte col·lectiu només es pot aconseguir units.

També va ser una feina estressant, per què no dir-ho: vam descobrir l’altra cara del cinema, la cara del treball, de l’esforç, de la resignació individual, hores i hores preparant els plànols, les càmeres, els micròfons, els focus, la interpretació dels actors i actrius, tot per acabar tenint uns 6 minuts de pel·lícula (més 20 hores de rodatge). Al final ha resultat una experiència vital, inoblidable; com tampoc oblidarem els aprenentatges rebuts, ja que els hem viscut, els hem interioritzat i els hem fet nostres.

Per aquests motius volem compartir aquest producte final, el fruit d’un projecte condensat en uns 8 minuts de curtmetratge que representen per a nosaltres una vivència única i inoblidable.

Àlbum fotografies de la Gala de presentació del curtmetratge