Brundibár | òpera

Brundibár
Grec Festival de Barcelona.
Teatre Lliure -Sala Fabià Puigserver
30 de juny de 2017, 19h.

Hem estat escollits per participar en el muntatge de l’òpera infantil Brundibár, de Hans Krása i Adolf Hoffmesiter. Aquesta producció és l’espectacle que obrirà la programació familiar del Grec Festival de Barcelona de 2017.

L’òpera Brundibár (El borinot) es va compondre el 1938 i va ser representada a partir de 1941 al camp de concentració de Theresienstadt, a Praga, en un intent del seu compositor de transmetre normalitat als infants deportats.

El compositor txec Hans Krása va compondre una òpera infantil en dos actes. No va poder assistir a l’estrena, que es va fer en secret a Praga, ja que ja havia estat deportat a un camp de concentració. Allà, va tornar a escriure l’obra, ja que no havia pogut endur-se les partitures, i la va fer representar pels nens i nenes del camp, que, gràcies a la música, aconseguiren així la sensació d’una certa normalitat en aquells moments terribles. La peça ens parla de l’opressió, de manera crítica, però sota una aparença naïf.

En aquest següent enllaç trobem més informació sobre aquesta òpera i les circumstàncies en què va ser creada.

Els valors de la pau i la tolerància i principis com l’acceptació de la diferència són bàsics en aquesta òpera, d’aquí que Brundibár es convertís l’any 1998 en el centre d’una experiència d’iniciació a la música que convertia en actors i cantants els nens i nenes de centres educatius de la ciutat.

El fet de participar en aquesta òpera és una bona oportunitat per als nostres alumnes, d’una banda, perquè la qualitat de l’obra permet treballar continguts musicals de primer nivell, a més de facilitar-nos l’estrena en un entorn professional com és el Grec Festival de Barcelona. A més, durant el procés de preparació del repertori, es duen a terme quatre tallers de música i escena, que amplien amb escreix el bagatge musical i artístic de l’alumnat. D’altra banda, el treball paral·lel del context històric en què es va crear l’obra ens proporciona un entorn ric en altres tipus de continguts més enllà de la música.

Programa complet Brundibár i venda d’entrades al web del Grec Festival de Barcelona

 

brundibar-festival-grec-2017-nou-patufet