Cooperativa d’alumnes

Què és una cooperativa d’alumnes?

“És una societat formada i gestionada pels propis alumnes que amb la col·laboració del professorat que desenvolupa activitats productives i econòmiques amb la finalitat de posar a la venda productes o realitzar activitats o serveis”

La seva finalitat principal és la de potenciar l’emprenedoria dels alumnes a través de la simulació de la creació d’una empresa cooperativa , on la participació i implicació dels alumnes es la clau, ja que les decisions son preses pels alumnes que alhora són els responsables de la gestió social i econòmica de l’empresa i dels resultats de la seva activitat.

Les Cooperatives al ser organitzacions arrelades al territori, vetllen per la millora del mateix i de les persones que en ells hi viuen, amb la qual cosa una part dels beneficis que generen han d’anar destinats a solidaritat o bé a millores en l’entorn on s’ubica l’escola o en el sí de la pròpia escola.

Els objectius que persegueix la creació d’una cooperativa d’alumnes són

  • Oferir una experiència de participació vivencial en un projecte comú de base col·laborativa
  • Posar a l’abast dels participants activitats i processos en els que assajar de forma activa els valors del cooperativisme: democràcia, participació, ajuda mútua, solidaritat
  •  Afavorir la implicació amb el territori i amb altres experiències similars.

(Font; Cooperatives d’alumnes)

Logo-alumnes-coop-home

Cooperativa d’alumnes de Nou Patufet

El fet cooperatiu marca l’activitat de l’escola i els valors que l’acompanyen s’incorporen de manera natural al dia a dia de l’escola.

El curs 2016-2017 es va constituir la primera cooperativa d’alumnes del Nou Patufet i els membres del consell rector amb l’alumnat de 1r d’ESO.
El curs 2017-2018, l’alumnat de 2n d’ESO va rebre assesorament.
El curs 2018-2019, estava previst que es rebés assesorament i s’acabés de concretar la finalitat de la cooperativa.

A la classe de 5è, el curs 2018-2019, es va començar a crear una cooperativa d’alumnes, una societat formada i gestionada pels propis alumnes amb la col·laboració dels mestres.
La seva finalitat principal és la de potenciar l’emprenedoria dels alumnes a través de la simulació de la creació d’una empresa cooperativa, on la participació i implicació dels alumnes és la clau, ja que les decisions són preses pels alumnes que alhora són els responsables de la gestió social i econòmica de l’empresa i dels resultats de la seva activitat.

El 29 de març de 2019, es va fer la primera assemblea general on es va escollir el nom “Patu Cooperativa” i la inversió econòmica que fa cadascú per tal d’engegar-la. Ben segurs que serà una gran experiència per a tots.

Activitats dutes a termes per la Patu Cooperativa

- Participació en l’Assemblea general d’Alumnes Coop

- Campanya de recollida de joguines per Nadal. La Patu Cooperativa de 6è primària van anar a les botigues de Gràcia a informar i portar les caixes de la recollida de joguines, activitat en col.laboració amb Botigues Abaceria. Uns dies després, es va fer el lliurament de totes les joguines recollides, que en van ser moltes!, a la parròquia Sant Joan de Gràcia. Molt contents i il.lusionats de fer aquesta tasca en col·laboració amb Botigues Abaceria Gràcia i anar acomplint els objectius de la Patu Cooperativa. Gràcies a tothom qui ha col.laborat i recordem que la campanya de recollida de joguines continua vigent a les botigues.

- Campanya de mascaretes solidàries. La Patucoop està més viva que mai, aquest maleït virus no aconsegueix aturar-nos. Tot l’alumnat va decidir en assemblea plantar-li cara d’una manera generosa i solidària: confeccionant mascaretes per a les persones més vulnerables del barri. Quin privilegi poder començar la secundària així i quin orgull voler aconseguir un barri millor. Llegiu l’entrada al blog 

- Betevé notícies73 en fa difusió “La Patucoop, la cooperativa d’alumnes de l’Escola Nou Patufet