Manifest Dia de la dona

Maninfest de l’alumnat d’ESO amb motiu del 8M

El Nou Patufet donem suport a la jornada feminista del 8 de març per coherència amb els nostres valors i amb la intenció de lluitar contra la desigualtat i la discriminació per quëstions de gènere o de qualsevol altre tipus.

Com a escola referent en Drets dels Infants reivindiquem l’apoderament de les dones, noies i nenes en tots els àmbits de la societat, i treballem cada dia perquè elles també tinguin la possibilitat de transformar el món.

Diumenge, 8 de març, milers de dones sortirem al carrer amb l’objectiu de comunicar al món la nostra realitat, una realitat que arrasa amb les nostres vides i ataca directament la nostra llibertat. Viure sota l’ombra del patriarcat ens anima, cada cop amb més força a cridar i a denunciar totes les injustícies que se’ns presenten cada dia pel simple fet de ser dones. Per tant, abans d’escoltar el que les alumnes de l’ESO ens volen dir, volem animar a totes les estudiants del nou patufet a sortir al carrer divendres i diumenge i lluitar per construir, entre tots i totes una societat feminista que trenqui amb els estereotips i acabi amb les injustícies que rodegen i determinen les nostres vides.

Els alumnes i les alumnes de l’ESO han preparat petits escrits en els que ens mostren la seva posició davant d’aquesta situació d'injustícia que llegiran a continuació:

1r d’ESO
No, no som iguals. Els teus ulls son verds els meus marrons, tu ets més fort i jo sóc més feble, a tu t’agrada el reggaeton a mi m’agrada el pop, a tu et van els nois i a mi també, tu ets mes de lletres i jo de números, a mi m’agrada el lila … i a tu?
Siguis com siguis tots tenim els mateixos drets.

2n d’ESO
És molt trist haver de reivindicar una cosa tan bàsica com són els drets de les persones.
Moltes de vosaltres esteu cansades d’escoltar-nos defensar els nostres drets però nosaltres estem cansades d’haver de fer-ho.

3r d’ESO
Creiem que el feminisme només té sentit en un marc antirracista, i és per aquesta raó que us volem parlar sobre un problema greu a la societat: el racisme, la discriminació cap a una persona pel color de pell, els seus orígens o la seva religió. Per desgràcia hi ha molta gent en aquesta situació de desigualtat. Nosaltres creiem que el fet de néixer en un altre país, de tenir un color de pell diferent, una religió diferent no ha de convertir-nos en els estereotips que imposa la societat a Occident.

4t ESO:
Agraeixo ser dona.
No vull saber si no arribaré a casa.

No vull ser jutjada pel meu cos.
No vull els teus comentaris masclistes.
I no vull la teva superioritat.
Qui et creus per dir-me puta, simplement per haver fet el que he volgut?
M’agradaria poder anar pel carrer sense por.
I m’agradaria no preocupar als meus pares cada cop que surto de casa.

La desigualtat social que posiciona a l’home blanc heterosexual al capdamunt d’una societat que té com a patró la discriminació, ens anima a lluitar, tant el 8 de març com cada dia de l’any, contra el masclisme i el patriarcat i, per suposat, contra qualsevol altre representació discriminatòria com el racisme, l’homofòbia o el classisme.