MusicAula: Missió Kènia i Escola De Rock

Escola De Rock

Iniciativa del col·lectiu BitLab, una entitat sense ànim de lucre que promou la innovació social i cultural, i que, amb aquest projecte en concret de l’Escola De Rock, ens porta la música en directe dins el centre. Es van posar en contacte amb nosaltres a mitjans del curs 2017-2018, veient que el nostre tarannà encaixava molt amb el seu projecte de fer entrar la música a les escoles.
I així és, perquè amb la nostra participació, seguim el camí iniciat fa uns anys, convidant les famílies de músics als concerts de Santa Cecília que, un cop a l’any, ens han omplert de música l’escola. Ara podrem fer-ho un cop al trimestre i, a més, dotar les propostes d’un valor pedagògic i educatiu més enllà del moment del concert.

El primer trimestre del curs 2018-19 el grup convidat és Alma de Boquerón i el solista convidat és Jordi Lanuza, que vindran durant la setmana de Santa Cecília (del 19 al 25 de novembre).
Els grups que vindran al segon i tercer trimestre, així com les accions concretes, s’estan programant. Tan aviat disposem de la informació, ho publicarem.

Les accions previstes a fer amb cada grup classe durant el curs 2018-2019 són aquestes:

  • CI (1r i 2n EP): coreografia i acompanyament amb percussió
  • CM (3r i 4t EP): pòster i mural (nom del grup, instruments i icones)
  • CS (5è i 6è EP): modificar lletra
  • 3r ESO: entrevista
  • 1r ESO: creació d’una cançó (Missió Kènia)

 

MusicAula: Missió Kènia

Es tracta d’una iniciativa solidària de cooperació internacional, a través de la qual es contruirà una escola a la ciutat de Kithunthi a Kènia, mitjançant projectes escolars de micro-economia així com produccions culturals locals i de transformació social. Entre aquestes produccions farem una cançó (amb el grup Alma de Boquerón i la classe de 1r d’ESO) que es publicarà en el CD solidari. També farem un concert a l’escola Nou Patufet, obert a tothom, diumenge 25 de novembre a les 12.00 h.

En els següents vídeos podeu veure més informació sobre el projecte:

La proposta d’accions concretes per fer al Nou Patufet són: una cançó original, un programa de ràdio, el Diari dels desitjos, el disseny de merxandatge i els Florals Gegants (llibres gegants que escrivim i construim entre tots).

Les accions previstes a fer amb cada grup classe durant el curs 2018-2019 són aquestes:

  • 1r d’ESO fa la cançó, durant el primer trimestre
  • 2n d’ESO lidera el procés plàstic de creació de merxandatge per vendre al micromecentatge (samarretes, bosses, posters, flyers…), durant el primer i segon trimestres
  • 3r d’ESO fan un videoclip de la cançó, durant el primer trimestre
  • 4t d’ESO fan un reportatge de fotos amb possibilitat de crear un blog de seguiment del projecte (rols de direcció/coordinació), durant el primer i segon trimestres