PREM Docent 2018

Ponències de Recerca Educativa per al Món Docent

PREM Docent 2018: 7 ponències en recerca educativa per innovar i transformar la docència.

  • PREM Docent és una jornada de ponències de recerca educativa per al món docent de la mà d’experts en el seu camp educatiu organitzada per l’escola Nou Patufet
  • 8 ponents i 7 ponències sobre recerca educativa a PREM Docent 2018. Entre ells estan Pekka Tukonen, director d’una escola a Finlàndia i l’Oriol Ripoll, especialista en gamificació i en la innovació educativa a través del joc.

L’escola cooperativa Nou Patufet organitza una jornada de ponències amb experts en recerca educativa el 12 de maig de 2018 a l’Espai Jove Fontana dirigida a docents, orientadors, pedagogs. Sota el nom de PREM Docent, s’ofereixen 7 ponències que tractaran diferents aspectes necessaris per avançar en la innovació, transformació i la millora de la docència. La gamificació, la neurociència, la psicologia clínica, la pedagogia, la presa de decisions a l’orientació educativa, el procés de lectoescriptura a través del joc o l’educació a Finlàndia són les àrees temàtiques que s’hi tractaran.

Els experts

Els 8 experts aportaran els seus coneixements en els àmbits on estan realitzant els seus treballs de recerca tot afegint exemples pràctics i dinàmics amb l’objectiu de donar eines per aplicar amb l’alumnat dins i fora l’aula. Comptarem amb la presència de Pekka Tukonen, director d’una escola a Finlàndia, que ens parlarà dels canvis al sistema educatiu d’aquell país que segueix les idees del nou currículum.

També es podrà escoltar a l’Oriol Ripoll, conegut especialista en gamificació i en la innovació educativa a través del joc. Per conèixer com aprèn el cervell tindrem a la Marta Portero i coneixerem el valor que li donem al vincle entre mestres i alumnes des del punt de vista de la psicologia clínica amb la Noemí Mauri. En Jordi Puig ens explicarà diferents models de pedagogia que agrupa el concepte “bottom-up”; l’Aina Flores ens descobrirà aspectes clau per ajudar a prendre decisions fonamentades quan orientem a l’alumnat; i la Neus Salomó i en Carles Rodrigo de Kidnelis ens explicaran el seu procés de lectoescriptura a través del joc.

Aquesta jornada està destinada a docents, pedagogs, educadors i totes aquelles persones del mon de l’educació que estiguin convençudes que els canvis i l’evolució de la societat necessiten trobar resposta en el sistema educatiu.

Dades bàsiques de PREM Docent 2018
Quan: Dissabte 12 maig de 2018 a les 9.00 h
On: Espai Jove La Fontana (Gran de Gràcia, 190. Barcelona)
Consulteu el programa i els ponents a http://www.premdocent.cat/
Destinataris: Docents de totes les etapes, psicopedagogs, orientadors i persones interessades en el món educatiu
Organitza: Nou Patufet

Sobre l’escola Nou Patufet
Nou Patufet és una escola que va renéixer com a cooperativa al setembre de 2015. Un centre educatiu compromès en generar i compartir espais de diàleg i coneixement. Crear i compartir espais de diàleg i coneixement és un dels motors de la consolidació del canvi del model educatiu. L’equip de Nou Patufet té la certesa que la innovació en l’educació és indispensable, i que ho és com a eina, no només de millora, sinó de transformació, especialment en dos àmbits: transformació tecnològica (eficiència) i del context (eficàcia), estimulant la recerca, potenciant la creativitat i facilitant el treball en equip.

Forma part de la Federació de Cooperatives d’Ensenyament de Catalunya i de la Fundació Tr@ms.
Centre acreditat amb el Segell Smart d’innovació educativa.
Centre referent en drets d’infància i ciutadania global, reconegut per UNICEF.
Centre Educatiu 360.
Centre adherit a Xarxes per al canvi

Vídeo

Àlbum de fotografies
PREM Docent 2018. 12-05-2018