FAQs Ed.Infantil

programa-si (2)

Hem seleccionat una relació de les preguntes més freqüents entre els progenitors novells. Si encara tens dubtes, preguntes o qualsevol aspecte que t’agradaria comentar-nos, truca’ns al 930 153 169, o bé utilitza aquest formulari.

 • Què feu al llarg del dia? Sempre seieu?

Es começa amb l’entrada relaxada on infants i adults que acompanyen poden gaudir d’una estona de les diferents propostes preparades a l’aula. (Des del curs 20-21 i seguint les indicacions i mesures preventives del Departament de Salut, els progenitors no podran quedar-se a l’aula). El dia segueix amb amb la rotllana del bon dia que comença amb una pràctica d’atenció plena a la respiració i continua amb el moment del bon dia, el com estem i els càrrecs que afavoreixen les rutines, tant necessàries en aquestes primeres edats, La jornada combina activitats guiades i acompanyades amb altres propostes més obertes. En tot moment s’afavoreix la manipulació, experimentació i l’aprenentatge vivencial a través dels racons de joc i treball, els ambients de lliure circulació

 1. A la piscina hi sou vosaltres? Els ajudeu a vestir-se i desvestir-se?

Nosaltres acompanyem els infants a la piscina i hi som en el moment de vestir-se i desvestir-se. Dins l’aigua,el monitoratge del  Club Natació Catalunya els atenen en grups reduïts, amb la presència i vigilància dels i les mestres com a suport fora de l’aigua.

 1. Amb qui es queden si no van a la piscina? Què fan?

La piscina és una activitat molt beneficiosa que, tot i no ser obligatòria a Educació Infantil, aconsellem per sobre de qualsevol altra activitat complementària. Si opteu per no inscriure-los-hi, sapigueu que en qualsevol moment podeu decidir que hi vagin. L’alumnat que no fa piscina es queda a l’escola i realitzen diferents activitats (jocs, contes, plastilina…).

 1. Què li podem posar per esmorzar?

Es tracta d’un petit esmorzar a mig matí. Recomanem un fruita o un petit entrepà.

 1. Tot el que comença a I3 té continuïtat a la resta d’Infantil?

Tot el que s’inicia a I3 té continuïtat al llarg de tota l’educació dels infants. Durant l’etapa d’Infantil s’afavoreix l’adquisició d’hàbits, rutines que permetin una major autonomia i seguretat. Facilitem eines basades en l’aprendre a aprendre, que inclouen també l’educació en valors i la gestió de les emocions.

 1. Teniu present com és cada infant per ajudar-lo en allò que faci més falta?

Tenir una escola d’una sola línia ens permet conèixer tot l’alumnat i donar-los allò que necessiten. No són només els infants els qui s’hi han d’adaptar, sinó que també som els mestres qui ho hem de fer i en tot moment tenir present el que cada infant necessita.

 1. Les entrevistes amb cada família, quan comencen?

Som una escola Km 0: qualsevol moment és bo per parlar i intercanviar opinions. La relació mestres-família és directa i immediata. No cal esperar que arribi el segon trimestre ni que passi res per trobar-nos i parlar, i en això es fonamenta la nostra filosofia d’escola.

 1. D’un curs a un altre es manté el coneixement sobre les peculiaritats de cada infant?

El professorat realitza un consell en el qual es passa revista a tot allò que caracteritza a cada infant, per tal de fer una transferència de coneixement entre les mestres dels diferents nivells. En qualsevol cas, la dimensió de la nostra escola i la voluntat expressa de ser una comunitat educativa arquitravada fa que ja abans de passar de curs, les mestres coneguin una mica a l’alumnat amb ocasió de les múltiples activitats que realitzem conjuntament.

 1. Quantes hores teniu d’anglès, música i  psicomotricitat?

A infantil tenim dues hores d’anglès, dues hores de música i dues hores de psicomotricitat a la setmana.

 1. Si té dificultats per seguir el nivell de la classe, què feu?

El dimensionament del professorat respecte de l’escola ens permet en tot moment atendre la diversitat dels infants. Això vol dir que valorem tant el resultat final com el procés. I, per tant, mobilitzem els recursos per donar suport als qui tenen dificultats, però de la mateixa manera apugem el nivell per aquells que mostren tenir més facilitats en determinades àrees.

 1. De vegades no vol parlar de l’escola. Cal obligar-lo?

Igual que els adults, els infants tenen el seu espai de treball -que és l’escola- i on passen moltes hores. Sovint quan surten també tenen ganes de trencar amb tot el que han estat fent. Per això cada curs té un blog que manté l’equip docent i a on podeu seguir en tot moment les activitats més remarcables. Seieu una estoneta amb el vostre infant i mireu junts el blog per tal de reviure junts el què han fet durant el dia.

 1. Com funciona el menjador?

L’escola ofereix el servei de migdies educatius, que compta amb personal especialitzat, encarregat de controlar el moment del menjador, descans, joc i esbarjo dels infants i que es defineix com el migdia educatiu, donant així la importància d’aquest moment dins la jornada escolar.

 1. Què cal portar si es queden a dinar?

Cal portat un pitet i/o tovalló i raspall i pasta de dents.

 1. Què passa si un dia arribem tard a recollir-los?

Com a norma general, els infants són acompanyats al centre del carrer Bruniquer, i d’aquesta manera no cal que patiu si per algun motiu feu tard. Des del curs 20-21 i seguint les indicacions i mesures preventives del Departament de Salut, els infants han de romandre al seu espai de convivència, per tant demanem puntualitat a l’hora de recollir els infants)

 1. Com és l’adaptació? Feu horaris diferents? Poden entrar els progenitors? Quanta estona?

Per tal de facilitar l’adaptació d’una manera relaxada i respectuosa, es permet l’entrada i estada de la família dins l’aula i entenem que cada infant té un ritme propi i per la qual cosa, les primeres setmanes, l’horari es va adaptant a les necessitats que es van observant. *El curs 21-22 i seguint les indicacions i mesures preventives del Departament de Salut, es permet a les famílies d’I3 (un sol acompanyant per infant) acompanyar als infants a les aules sempre que es compleixin els requisits de manteniment de distància i ús de mascareta. L’estada a les aules estarà marcada temporalment , 30 minuts i dins la franja horària marcada d’entrada, passat aquest temps hauran de sortir per facilitar el treball entre infants i docents. Estem davant d’una situació excepcional i per aquest motiu el període d’adaptació també serà excepcional i així ho traslladarem a les famílies per tal que entre totes puguem viure aquest període amb calma.

 1. Què passa si encara porta bolquers?

Respectem el moment evolutiu dels infants, per tant si quan arriba setembre encara porta bolquers l’anirem ajudant perquè vagi adquirint l’hàbit d’anar al lavabo, però sobretot no cal dramatitzar ni centrar-se només en aquest fet.

 1. Què podem fer a casa per ajudar a l’escola?

A casa el que cal fer simplement és reforçar l’autonomia que van assolint i ajudar-los a fer-se grans, tot donant-los responsabilitats per tal que vegin que poden fer molt més del que es creu. Deixar-los dibuixar, pintar, mirar contes, resseguir camins… sempre com un joc i no com una obligació, és una de les coses que podeu fer junts amb el propòsit de gaudir i compartir bons moments.

 1. Teniu present l’educació emocional a l’escola ? i com la treballeu?

L’educació emocional és present a l’escola ja des d’I3 perquè constitueix un dels pilars fonamentals de la nostra escola Km 0. Hi és des del primer moment: del primer hola fins a l’últim instant aprenem a gestionar les nostres emocions dia a dia de manera tàcita. També dediquem moments explícits de reflexió sobre l’alegria, tristesa, por, ràbia… a partir de contes i altres activitats que ens permeten compartir i aprendre els uns dels altres.

 1. Poden portar joguines?

En poden dur, i en especial al principi del curs poden ser un bon recurs que faciliti l’adaptació. Heu de tenir sempre en compte, però, que l’escola no es fa responsable si es trenquen o es perden.

 1. Si és necessari que l’equip d’assessorament psicopedagògic vegi el meu infant, com ho feu? Podem parlar-hi directament?

L’equip docent comenta el cas a l’equip d’assessorament psicopedagògic que ve a la classe, observa l’infant, l’agafa si cal a soles, i en funció del que observa es posa en contacte amb la família per parlar-ne. Sempre us informem si l’assessora ha d’intervenir.

 1. Puc deixar l’infant abans de les 9.00 h?

Sí. A partir de les 8.30 h podeu deixar el vostre infant a Encarnació, 58 sense cap cost.

 1. Porten bata o xandall de l’escola?

No es fa servir bata ni xandall de l’escola en tota l’escolaritat. Les famílies, doncs, no tindreu aquesta despesa.

23. Feu ús de tovallons i tovalloles de mans de roba?

A partir de juny 2022 recuperarem de nou l’ús de tovallons i tovalloles de mans de roba. Creiem que, malgrat quedin pocs dies de curs, poder fer aquesta acció ens porta ja cap a la més que esperada normalitat, a més a més de tenir també molt present la mirada cap a la sostenibilitat un dels nostres eixos com a escola.
Tant els tovallons com les tovalloles (les petites de tocador) han de portar el nom en un espai visible.

 

NOTA: Per tal que el vostre fill pugui sortir en el blog, ens haureu d’autoritzar amb un document a què puguem tractar i prendre imatges en el marc de l’activitat escolar.